Activiteiten overzicht

Advies & Reserveren

tel: +31(0)6-46432582

Fr | De | En

 

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

home

Actuele activiteiten en nieuws.
-18 maart 2020 vieren we de dag van de boomfeestdag, een dag om echt  een klein begin te maken met de meest effectieve maatregel om CO2 vast te leggen waarme iets doien aan de klimaatproblematiek. We geven minimaal 100 bomen gratis weg die u ergens kunt planten. Afhalen is mogelijk op 18 maart vanaf 13 uur. Verder gaan we op een geheime lokatie een reuze klimaatbomencircel aanplanten, dat zal vanaf 15 uur plaatsvinden. Werk jij ook mee aan dit geheime misterieuze plan? Dan ben je welkom, dit gaat gebeuren om 15 uur, zorg dat je er op tijd bent!  Adres Cottessen 12 / 13 Vijlen , volg de borden Hoeve ten Bosch en Cottessen.
Zolang de voorrraad strekt krijgt iedere klant  deze zomer een boom, stek, zaaigoed of struik kado.

-vanaf 18 maart krijgt elke klant een  boom, stek, zaad die daar een plek voor heeft.

- 17-19 en 24-26 april 2020 Bloesemtochten in samenwerking met de St. Ondernemend Bloesemlint diverse bloesemwandelingen, fietstochten en autoroutes door de mooiste stukje van  Limburg. Onze plek is ook een startpunt voor de route Cottessen - Geuldal. Tevens is het mogelijk om iets te drinken of deel te nemen aan een aktiviteit zoals boerngolf of mergelcarven. Kijk ook  voor het volledige programma en routes om te downloaden op de site van IKL

-21 mei Hemelvaartsdag schapen scheren. Tijd tussen 9.00 uur en 12.00 uur 


- 20 juni 2020. Voor de vierde maal Kampvuurmuzikantenfestival bij de Paradijsvogels.
Een super geslaagd evenement vorige jaren dat om herhaling vraagd. Muzikanten worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze wedstrijd. Publiek en muzikanten kunnen  zich   opgeven  via info@paradijsvogels.nl en muzikanten evt ook via ook nog via  www.dagvandekampvuurmuzikant.nl  Dit evenement wordt mede ondersteund door  De Groene Koepel. Voor een impressie  zie een korte film uit 2018.
Lokatie is de Paradijsvogels Cottessen 12  Vijlen.  ( volgen borden "Cottessen" en "Hoeve ten Bosch") Aanvang 20.00 uur. Kosten publiek 5,- pp.

In september 2020 zullen we weer deelnemen aan de beleefweek. Volg dit tzt op facebook of op deze pagina.
In oktober 23- 25 okt  doen we weer mee met de beleefweekeinde van de zuidelijke gemeentes Vaals , gulpen- Wittem en Eijsden- Margraten. het programma volgt later ( o.a. schapendrijven, mergelcarven, pimp m'n klop en een actie rondom bomen - klimaatbos.

Meer informatie via  info@paradijsvogels.nl en bezoek onze facebook pagina van de Paradijsvogels

- beleefweekeinde 23-25  oktober diverse activiteiten bij de Paradijsvogels. programma volgt nog.

Wat nog meer dit jaar zonder datum....................
Natuurbrainstormen in onze  blokhut anex boomhut, spanend, grensverleggend erin klauteren, midden tussen het groen van onze hoogstamboomgaard. 
  
Groensharing: Uw activiteit op inzelokatie. hebt u een goed bij de natuur en omgeving passende activiteit, kijk eens of we er samen wat van kunnen maken ( huwelijken in het groen, op de hei dag in de boomhut ( tot 12 pers.), schilderen,  evenementen, groen dineren, ecologische landbouw of bouwen.

-_ opzetten van een netwerk voor natuureducatie, natuurwerk, ondersteuning Paradijsvogels, indecten en vlindertuinen, insectenhotels maken, nieuwe functies natuur bedenken en uitvoeren, slowdating, klimaatacties, tiny house en  communicatie enz, enz. 

Oud nieuws maar toch nog altijd leuk:.........................
- 21 juni 2019 Bij de Paradijsvogels lokatie Hoeve ten Bosch in Cottessen optredens van kampvuurmuzikanten die  meedoen aan de wedstrijd de beste kampvuur muzikant. Opgeven via info@paradijsvogels.nl ook voor bezoekers of voor muzikanten bij de website www.debestekampvuurmuzikant.nl . Natuurlijk in de avonduren na 20 uur bij het kampvuur. Adres Cottessen 12  Vijlen Volg de borden Cottessen en daarna Hoeve ten Bosch. parkeren kan bij de Paradijsvogels in het weiland.

Samenwerking gezocht in co-creatie.
2019 is voor ons het jaar van de samenwerking. Hebt u een leuke activiteit, maar geen geschikte plek om het te doen. Neem dan contact met ons op om samen te werken in co-creatie en groen-sharing. Mail: info@paradijsvogels.nl.
 In dit kader wonnen de Paradijsvogels samen met Xafier de Groene Helden Limburg prijs 2016 voor het opzetten van een groennetwerk voor groen-sharing. U kunt zich daar nog steeds bij aansluiten.

- januari 2018 Boer zoekt vrouw op bezoek bij de Paradsijsvogels Uitzendingen 1 en 7 jan 

- maart 2018 Uitzending van flikken Maastricht opgenomen rondom en in de groepsaccommodatie van de bij de Paradijsvogels (opnames in 2017.)

2017 en 2018 winnend bij de Groene Helden Limburgprijs.
We ontvingen 28 maart 2017 en ook in 2018 de Groene Helden Limburgprijs 2017.  Het project waarmee we deze prijs in de wacht sleepten is dat we een netwerk van coaches, trainers in mensontwikkeling willen formeren rond de locatie van de Paradijsvogels waarbij we de inzet van " de groene omgeving" als positieve factor in de  trainingen willen benutten. Wetenschappelijk onderzoek toont dat ook aan. Bovendien weet iedereen dat er een bepaalde werking uitgaat van de groenbeleving die positief werkt op de mensen. De bedoeling is verder dat het netwerk  een ontmoetingsdag krijgt aangeboden waar men zich kan profileren en met elkaar kennis kan maken. Verder  hopen we dat  dit netwerk effectief zal zijn en de samenwerking zal aanwakkeren en miichien zelf uitmonden in nieuwe  vormen van trainingen. De bedoeling is tevens een  portaal website te maken waarop u  mensen kunt werven voor uw cursussen. Meld u aan, het kost u helemaal niets. ( zie  op 2 juli hieronder - dan vindt de ontmoetingsdag plaats).

-28 maart 2018. Opnames van Flikken Maastricht bij de Paradijsvogels Hoeve ten Bosch en Cottessen. De uitzending op TV zal waarschijnlijk in jan. 2018 plaatsvinden.  In de lokale pers verschenen alarmerende  publicaties van de ""Overval in Cottessen"" die menigeen op het verkeerde been zette.  Er leuk om  als locatie de set te vormen van Flikken Maastricht. Aflevering gemist NPO 1 Flikken Maastricht  afl. 3.

 boer zoekt vrouw was  komen schapendrijven bij de Paradijsvogels. Voor beelden zie bij het item schapendrijven ( info) Uitzeding gemist NPO 7 jan 2018.
De inspiratieboomgaard:  U bent van harte welkom na reservering.

- 2 juli 2017 ( zondag) was er bij de Paradijsvogels een  " ontmoetingsdag voor coaches en trainers die groen effectief willen benutten in hun werk".
Deze dag  is bij de mooie plek van de Paradijsvogels in Cottessen.  U kunt nog deelnemen. Vooral bedoeld voor kleine ondernemers die  nog een platform kunnen gebruiken. U krijgt de gelegenheid om uw passie en of bezigheden met anderen te delen. Verder is het  mogelijk  kennis te maken met  het groensharingsconcept van de Paradijsvogels. Deelname met  eigen presentatie/demo/workshop is kostenloos.  Tijd tussen 11 en 17 uur. Een broodje en drankje is verkrijgbaar. Doe mee  en kom kijken.
Reserveer nu.

Inspiratiedag.
Van april tot en met november is het mogelijk groepsgewijs een Inspiratiedag ( 1 of 2 dagdelen) te doen bij de Paradijsvogels.
De inhoud wordt samengesteld in overleg met u. Uw partners op deze dag zijn de Paradijsvogels ( www.paradijsvogels.nl) en Levensmozaiek (www.levensmozaiek.nl)
Voorbeeld van de invulling van de dag kan zijn bijv bezoek aan de inspiratieboomgaard bij de Paradijsvogels in Cottessen, verdieping naar aanleiding van het bezoek aan de boomgaard, (stilte-)wandeling in Cottessen, Vijlenerbos en Geuldal, gedichten schrijven in de natuur, maak een kuntwerk uit de materialen uit de natuur, schilderen van uw hartewens of een andere activiteit van de Paradijsvogels bijvoorbeeld samen pizza’s bakken en gezamenlijk opeten. Een lunch of koffie met vlaai is ook mogelijk.
Dit wordt een dag die u niet snel zult vergeten. Hartelijk uitnodigend: Claudia Theinert en Paul Franssen in co-creatie.

- 30 nov 2016. Dutch  mountain film festival DMFF
Op de alm  in de blokhut de prmaire van de film Sepp, een film  van het verhaal van 2 kinderen in Zwitserland die hun familie helpen bij het brengen en halen van de koeien naar de alm. Toegang gratis voor kinderen van de basisschool. Tevens wordt een foilm gemaakt van de zuid limburgse kinderen als ze op de Cotteser  alm in de blokhut aankomen.  Aanmelden wel noodzakelijk via contactadres www.DMFF.nl  of via info@paradijsvogels.nl

Nieuws en actueel - speciale activiteiten

Tarief

De tarieven en verdere informatie kunt u op de website van de betreffende aanbieder vinden. of u stuurt een info aanvraag naar ons: info@paradijsvogels.nl

Groepsverblijf:

 

Op de Hopschet 12-28 personen

Huize ten Bosch  4-10 personen

Hoeve ten Bosch 18-40 personen

contact & info

Paradijsvogels

Paradijsvogels Groepsverblijven & Activiteitencentrum Buitenbezig
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Paul Franssen (schatbewaarder)
 Hopschet 6 6294 BL Vijlen 
Activiteitencentrum "Buitenbezig"
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Cottessen 12 6294 NE Vijlen 
* tel: 31646432582

info@paradijsvogels.nl

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia