Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

 

 

 

Een paar dagen ‘de boer op’ met familie, vrienden, vereniging of studiegenoten? Bij groepsverblijf ‘t Auwershoes vind je een combinatie van ruimte, (gast)vrijheid, een prachtige omgeving, de beslotenheid van een Zuid-Limburgs Heuvelland dorpje en goede verbindingen over weg en spoor. De groepsaccommodatie ligt tussen Maastricht en Heerlen. Vanuit Nederland bent u binnen korte tijd in België en Duitsland.

Bella is de gastvrouw van ‘t Auwershoes. Zij heet de gasten welkom met koffie en Limburgse vlaai. Wim, de broer van eigenaar Zef Soogelee, maakt gasten soms ook wegwijs. Bij hem kunt u terecht voor verse eieren.
Wim woont in een appartement in de boerderij. Hij heeft een aantal
‘kunstmoeders’: dames uit het dorp die Wim helpen bij zijn dagelijkse
beslommeringen. Voor de rest hebben de gasten de boerderij voor zichzelf.

‘t Auwershoes is een oorspronkelijke carréboerderij midden in het vriendelijke dorpje Ransdaal. Er is veel ruimte voor groepen tot 60 personen, zowel binnen als buiten. Grote keukens met uitstekende voorzieningen, diverse zithoeken en open haard, speelruimte voor de kids, slaapkamers voor 2 tot 8 personen en de nodige aanpassingen voor mensen met een fysieke beperking.

De boerderij

’t Auwershoes (letterlijk: ouderlijk huis) is een Zuid-Limburgse carréboerderij met een groot erf aan de zuidzijde. Groepen kunnen hier heerlijk buiten zitten en voor de kids zijn er trapveldjes en speelvoorzieningen. Ook staat hier de blokhut (met open haard), waar allerlei gezelschapsspelletjes te vinden zijn. Aan het einde van het erf staat nog een origineel ‘bakkus’, een grote, stenen oven. Voor groepen maakt
Zef Soogelee het bakkus soms aan om er pizza of vlaai in te bakken.
Het erf is afgescheiden van de weg, waardoor ’t Auwershoes een heel
eigen, intieme sfeer krijgt. Terwijl je toch midden in het dorp zit!

Geschiedenis

’t Auwershoes is een complete boerderij, met een groepsaccommodatie maar ook met stallen, landbouwgronden, weilanden, dennenplantages en zonnebloemenvelden buiten het dorp in het Ransdalerveld. In 1910 begonnen Jozef Soogelee en zijn vrouw Maria van Loo met de boerderij. Hun zoon, ook een Jozef, zette de landbouw- en veeteeltactiviteiten in 1954 voort. Toen het boerenbedrijf in de jaren zeventig steeds meer gespecialiseerd raakte, kwam er ruimte vrij in ’t Auwershoes. Boer Soogelee besloot om die ruimte te gebruiken door appartementen te verhuren aan gezinnen die in Zuid-Limburg op vakantie kwamen. Ook kwam er ruimte voor de ‘Balkenbar’. Het was het eerste jeugdhonk van het dorp. Op een zolder kwam de jeugd bij elkaar – uiteraard met een aankleding van hippe visnetten en kaarsen in lege wijnflessen. Inmiddels is de Balkenbar omgezet in een gemeenschapshuis even verderop.

Nu

Begin jaren tachtig nam Zef Soogelee ‘t Auwershoes over van zijn vader. Samen hadden ze al de kerstbomenteelt opgezet. Zef begon zonnebloemen te verbouwen. De koeien bleven, die liggen hem na aan het hart. Zie ook www.hemelsvlees.nl Een belangrijke verandering was de groepsaccommodatie. De appartementjes voor gezinnen werden omgevormd tot de groepsaccommodatie 't Auwershoes.

 

 

Welkom bij 't Auwershoes in Ransdaal

 

foto's

 

 

Pizza en Vlaai bakken in authentiek "Bakkus"

contact & info

Locatie

Groepsverblijf 't Auwershoes

Jos Soogelee

Ransdalerstraat 41

6311 AW Ransdaal

 

GPS: N 50.8634524, E 5.891561
Google Maps: Auwershoes

 

Tel: +31622514083

Email: jsoogelee@gmail.com

Groepsverblijven:

 

Klieschop  12-23 personen

Vakore  18-37 personen

't Auwershoes tot 60 personen

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia