Berg Boerengolf

Leuke activiteiten voor elk wat wils. Op locatie Paradijsvogels op de groene hotspot Cottessen.

Bergboerengolfbaan, de eerste in Zuid Limburg, met de grootste hoogteverschillen en het mooiste uitzicht van Nederland. Een activiteit van 4 - 99 jaar. Spelplezier verzekerd. Goed schoeisel meenemen. Speeltijd 2 uur ( 10 holes) of  krap 1,5 uur ( 8 holes). Kinderen tot 10 jr korting.

 

Valkeniershow

Valkerijdemonstratie (met vliegdemon-stratie): de roofvogels worden voor het publiek zichtbaar en  dichtbij opgesteld en maken hun vluchten. Men kan van dichtbij de roofvogels aanschouwen, fotograferen, filmen en natuurlijk geven wij uitvoerige uitleg over de valkerij en de roofvogels. Getoond worden valken, haviken, buizerd en verschillende uil o.a. het sneeuwuiltje.

Creatieve workshops

Pimp je klomp, mergelcarving, schilderen op doek.
versier een kei, cartoontekenen, werken met wol,
beeldhouwen , woodcarving en kransen maken Afrikaanse maskers beschilderen en  creatief schrijven. En andere creatieve bezigheden.

Wandelingen | GPS | Dropping

Wandelingen met gids. Diverse thema's ontspannende, leerzame, spannende , culinaire en sportieve wandelingen met een gids. Gps wandelingen of hike.  Dropping met huifkarvervoer. Nordic walking clinic. Duur in overleg met u.

Percussie | Klankbeleving

Percussie: Onder leiding van een musicus oefent u samen de beginselen van de afrikaanse muziek en ritme op diverse slaginstrumenten. ( teamgevoel)

Klank en zangbeleving: Onder leiding van een muzikant met gevoel voor het inner-lijke van de mens hebt u een  workshop samenzang in kleine of grotere groepjes.

Slow Cooking

Primitieve kook technieken met Rimboe Rob; Diverse kooktechnieken met eenvoudige middelen uit de natuur oa. de "stoom kuil oven" waarin een speenvarken en lam ondergronds wordt gegaard in een hitekuil die zelf wordt gegraven en gestookt. ( beperkt beschikbaar)

Theater op maat

Bushcraft | Survival

Primitieve survival technieken met Rimboe Rob: Onderwerpen: opspoortechnieken, touw maken uit planten, knopen maken, tenen vlechten ( fijn en grof), tenen en andere hutten bouwen, overnachtings-hutten, eetbare planten in de natuur, natuurslaapplaatsen bouwen, vuur maken enz. enz. ( beperkt beschikbaar)

Samen met "Margriet" improvisatie theater maken. U kunt er zelf een thema aan verbinden en vooraf bespreken welke kant het op moet gaan. Veel plezier meestal.

 

 

Werken in de natuur

Dit is een teambuildingsactiviteit die ons of een natuurorganisatie  helpt om nuttig onderhoud te doen aan een landschapselement. Natuurlijk ontbreekt de gezelligheid niet.  Samen  handen uit de mouwen. Op maat programma.

 

 

Leem workschop

Terug naar de oude ambachten. Vlechtwerk maken van witsen en vitsen, de leem  met stro vermengen met handen (en voeten) en tenslotte de leem  opbrengen en  . Leem , weer een modern bouwmiddel. Down to earth activiteit.

 

 

Trainingen en coaches

We werken al langere tijd op een prettige wijze samen met een aantal coaches met een verschillende invalshoek voor nieuwe inspiratie. Als coach of activiteiten-aanbieder bent u ook welkom op onze mooie plek in co-creatie met ons (groen-sharing). info voor aanmelding.

 

Coaching, advies, training, vergadering, trainer op lokatie van de Paradijsvogels

Fun-games

Uit bedrijf In bedrijf

Actief programma dat  speciaal voor u in overleg wordt samengesteld. Kan elementen bevatten van teambuilding, natuurwerkzaamheden, creatief zijn, sportief, culinair en mensgericht. Dagdeel of dag eventueel meerdaags met overnachting.

Een 2 uurs durende activiteit bestaande uit een gevarieerde samenstelling van 7 - 8  spelonderdelen. Heel geschikt voor jong en oud. De fysieke belasting is  heel beperkt. Echt iets voor een gezellige familiedag of teamuitje. Teams van 5- 10 personen. Min. 15 deelnemers.

 

 

Mergelcarving

De zachte mergelsteen leent zich bij uitstek om op een korte tijd met eenvoudig gereedschap een resultaat neer te zetten . Typisch limburgs materiaal.Nederland.
Een creatieve uitdaging met resultaat om mee naar huis te nemen. Ook jonge kinderen beleven er veel plezier aan.

 

 

Schilderen

Schilderen onder leiding van een professionele schilder(es). Het thema kan zelf gekozen worden: landschapsschilderen , portret, abstract, thematisch etc. Overleg over het thema kan vooraf plaatsvinden.
Ook portret-cartoontekenen.

 

 

Powergames

Een 2 uurs durende activiteit bestaande uit een gevarieerde samenstelling van 7 a 8 spelonderdelen. Echt iets voor een vrijgezellengroep die er sportief en ludiek tegenaan wil gaan. Teams van 5- 10 personen. Min. 15 deelnemers.

 

 

Lantaarntocht

De lantaarntocht voert u  langs kleine holle wegen, bos en  mysterieuze plekken. Onderweg  nog een limburgse sage of spannend verhaal over de bokkerijders. Duur in overleg.

 

 

Woodcarving

Een kunstenaar demonstreert zijn talenten als demonstratie object. Of u kunt zelf aan de slag met de motorzaag. Een totempaal naar uw eigen ontwerp. Het maken van zweedse fakkel? Programma is maatwerk en duur variabel

 

 

Speciale activiteiten

Bij speciale activiteiten laten we ons zelf weer altijd verrassen door de creativiteit die samen met de  klant bereikt wordt. Of het nu een invulling van een actieve dag is of juist een met de benen op tafel wordt. We spelen op uw idee in. Maatwerk dus.

 

 

Creatief en fun

Fungames een 2 uurs programma van ca. 8 verschillende onderdelen, schapendrijven,  heuvellandgames (fysiek iets zwaarder), toneelimprovisatie en werken in de natuur zijn allemaal mogelijkheden om een boel p[lezier aan te beleven.

 

 

Vervoer

Naast huifkartochten ( tractor) of te voet bewegen met gids en GPS zijn er ook mogelijkheden voor speciaal vervoer per amerikaanse schoolbus ( Hellow Yellow) of Londonse dubbeldekker, transport per legertruck ( dropping), grote steps, elektrobikes, een paardentram ( gemotoriseerd). Uiteraard ook  bus en taxivervoer.

Wat er nog meer in het vat zit?

Daar broeden we nu nog op. Binnenkort meer. Goed idee? Deel het met ons.
- Woodcarving: maak een reuze totempaal.
- workshop ijzersmeden als het heet is.
- Een "hangy" stoom- koken onder de grond
- Een bezoek aan de inspiratieboomgaard.
- Kinderfeest met minitrekkerrijden, pizza bakken, boogschieten, boerengolf, GPS speurtocht.28 augustus de drievertellersdag met schilderen, schrijven en gedichten maken. 50,-  en meer.

Creatieve activiteiten

Teambuilding als spelactiviteit, schapendrijven, in bedrijf en uit bedrijf, een  samen met u samengesteld speciaal programma, soms als onderdeel van groepcoachinging of natuuronderhoud als teambuildingsdag.

 

 

Binnenactiviteiten

Buiten zijn in de frisse lucht is goed voor ieder. Maar het kan even tegenzitten. Geen nood. In onze nostalgische schuur kunt u a la minute boogschieten, pimp m'n klomp , mergelcarving, spijkerslaan, tafelvoetbal, puzzelen, sjoelen en vele andere tafelspellen doen als alternatief voor een buitenactiviteit.

Huifkartochten

Huifkartochten met trekker in de omgeving Cottessen of het Vijlenerbos. U kunt met ca 30 volwassenen of 35 kinderen in een huifkar. Bij grotere groepen rijden er 2 huifkarren.( 24 en 18 pers.) U kunt opgehaald binnen een straal van 10 km rondom Cottessen- Vijlen.

Vlaai | Pizza bakken

Een gezellige activiteit om samen op basis van oude recepten vlaai te bakken. Er worden 2 recepten van vlaaienbodems (gist en linze) voorbereid. De vlaaien worden gevuld met fruit van het seizoen en indien voorhanden uit eigen boomgaard.
Creatief met pizza. Heerlijk met groenten, vis of vlees en daarna smullen.

Schapendrijven

Demonstratie door een enthousiaste herder op landgoed Cottessen (Hoeve ten Bosch). Je komt meer te weten over het landschap, bordercollies, hun training en de schapen. Duur ruim 1 uur aangepast aan de doelgroep. En daarna kunt u ook zelf drijven. Geschikt voor alle leeftijden va. 4 jr.

Boogschieten

Duur ca. 2 uur. Deelnemers: max. 20 per groep. Afhankelijk van de groepsgrootte 4 a 5 rondes met instructies van de basisprincipes en een inschietronde . Daarna in verschillende rondes het geleerde in de praktijk brengen. In verband met de veiligheid is dit een binnenactiviteit.

sportief

eten & drinken

teambuilding

Heuvellandgames

Heuvelland-,  Fun-, Teambuilding-, Brain- en Powergames of Binnenspelen. Wil je plezier samen? Heb je kracht, slimheid, snelheid en/of uithoudingsvermogen? Dan is dit wellicht iets voor je. Te spelen in teams van 5 tot 10 personen.

Diverse spelen voor binnen en buiten.

eten & drinken

eten & drinken teambuilding

bewegen

leerzaam

leerzaam

creatief

vervoer

sportief

vrije expressie

frisse neuzen

leerzaam

leerzaam teambuilding

Teambuildingsgames

Teambuildingsgames bestaat uit  7 a 8 verschillende onderdelen die vooral het ontwikkelen van samenwerking en communicatie tot doel hebben op de opdrachten succesvol te laten zijn. Op een speelse manier in teams tussen 5 en 10 personen. Duur ca 2 uur.

 

 

groeien en verder leren

teambuilding

samen gezellig

creatief stoffig

creatief

fysieke uitdaging

mysterieus natuur

creatief  teambuilding

specials

creatief en fun

raar op pad

???????????

gezellig aktief

te koud buiten

expressie teambuilding

 

eten & drinken

Buiten en Binnen activiteiten voor elk wat wils voor groepen.

Midden in het Zuid Limburgse Heuvelland. Teambuilding, Boerengolf, expressie, creatieve en leerzame activiteiten.

Activiteiten bij de Paradijsvogels - Hoeve Ten Bosch in Cottessen. Midden in de Zuid Limburgse heuvels op een groene hotspot.

 Met een spiritueel tintje

Terug naar uw hart. Wat is er allemaal:? Stiltewandelingen, tai chi, yoga, creatief schrijven, in stilte creatief zijn, gedichten maken in de natuur, elfjes maken, zang en klank beleving, Een (meerdaags) verblijf met uw eigen coach of begeleider kan ook. Overnachten kan ook.
In april opening v.d. Inspiratieboomgaard.

Trainingen en cursussen

Teambuilding als spelactiviteit, schapendrijven, in bedrijf en uit bedrijf een  samen met u samengestelde programma, een maatschappelijke invulling,  natuuronderhoud als teambuilding.
Als coach  en activiteitenaanbieder bent u ook welkom op onze mooie plek om  samen te werken. ( groen-sharing.)

Eten en drinken

Eten en drinken hoort er bij. Op het mooie panorama terras in een 5 sterren landschap van de Geul, op een groene hotspots van Nationaal Landschap Zuid Limburg is het goed toeven. We verzorgen graag bij de activiteiten een lunch en vlaai-break, bbq, buffet of  ( argentijnse) asado (bbq) voor u. Ook bierproeverij of wijnproeverij kan.

 

naar binnen

leren, leven

genieten

Culinaire activiteiten

Limburgse vlaaienbakken, pizza's bakken, jam en chutney maken van producten uit de boomgaard, paella maken of spek en ei boven een open vuur. Slow cooking in een stoomkuiloven. Onderdeel van een activiteit of teambuilding.

 

 

Teambuilding overzicht

Teambuilding als spelactiviteit, schapendrijven, teambuildingsgames, in bedrijf en uit bedrijf, een met u samengesteld programma? Natuuronderhoud als teambuilding? Een totempaal maken? Eigen coach? Er is veel mogelijk. Neem contact met ons op.

 

 

Samenwerking  met anderen

We werken graag samen met anderen  op onze bijzonder mooi gelegen locatie. Coaches, cursusaanbieders, aktiviteitenaanbieders, kleine evenementen aanbieders en organisatoren zijn van harte welkom om de mogelijkheden te bespreken.
Groen-sharing op onze groene Hotspot.

 

lekker, samen

teambuilding

In co-creatie

Pizza's bakken

Pizza bakken met z'n allen . Een gezellige groeps- of familieactiviteit die uitmondt in een lekker hapje. U bespaart de kosten van een maaltijd. Zelf deeg bereiden, pizza's rijkelijk beleggen met lekkere verse ingredienten en bakken maar. Ontzettend leuk voor  de jeugd.

 

 

Groepskamperen basic

Kamperen voor teambuilding en voor specifieke groepen is ons terrein mogelijk. Voor groepen voor sport, religie, cultuur, onderwijs, wetenschap en teambuilding is dit mogelijk.

 

 

Actueel en nieuws

- De Inspiratieboomgaard is open  Aanmelden.
-28 aug. de3vertellers . Workshop schrijven, schilderen en dichten, tussen 10 en 17 uur incl lunch 50,- er is nog plek info: 046-4516864.  of info
  - Meld u aan via een mail aan via  info@paradijsvogels.nl

culinair en gezellig

buiten in de natuur

individueel  en doe mee

Inspiratieboomgaard

Op 17 april  wordt de inspiratieboomgaard in Cottessen officieel geopend. Dit zal tussen 14 en 17 uur plaatsvinden door een officiele handeling door diverse inspiratoren. U bent van harte welkom.
Route volgen "Cottessen"en "Hoeve ten Bosch"". Wel graag even opgeven via info@paradijsvogels.nl

Inspiratieboomgaard Paradijsvogels Cottessen Zuid Limburg

Vuurzuil maken..

Bouwen van een hoge gestapelde houttoren. Bij het onsteken ontstaat een gigantische vuurzuil. het hout moet daarvoor op een speciale manier  bvoorbereid worden. dat is een deel van de activiteit. Deze activiteit kan als u ook de avonduren bij ons verblijft. Een kampvuur, maar dan net even spectaculairder.

Hoogstamboomgaard Paradijsvogels Cottessen

Paradijsvogels Duurzaam.

Wij zijn samen met Borgottis en Xafier  genomineerd in de prijsvraag  Groene helden Limburg. Op 22 maart is de  verkiezing van de Groene Held Limburg 2016. Verder zijn wij lid van het Cittaslow-genootschap Vaals, Groene Hotspot van het Nationale landschap Zuid Limburg, 100% PV stroomvoorziening en Greenkey goud gecertificeerd.

Paradijsvogels Cottessen

x

x

x

Groensharing en co-creatie.

We stellen onze buitenplaats Hoeve ten Bosch bij de Paradijsvogels open voor samenwerking met anderen.Wij de mooie groenplek , u een activiteit of werkdag met uw groep. ..... Groen-sharing. En we kunnen een deel van onze expertise, activiteiten, voorzieningen en catering inweven in uw programma. Of u doet iets voor ons in .... co-creatie.

Groen sharing en co-creatie bij de Paradijsvogels.

Nieuwe activiteit binnenkort.

x

 

 

Hoop niet opgeven.Paradijsvogels Cottessen

Nieuwe activiteit binnenkort.

Bloesemgold wandelingen 23 en 24 april. Paradijsvogels in Cottessen doen mee met verschillende workshops tijdens het wandelen te combineren.  Info

Kleurrijk Paradijsvogels Cottessen

x

x

x

tel: +31(0)6-46432582

Paradijsvogels

Paradijsvogels

 

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

Fr | De | En

home

Activiteiten overzicht

Groepsverblijf:

 

Op de Hopschet 12-28 personen

Huize ten Bosch  4-10 personen

Hoeve ten Bosch 18-40 personen

contact & info

Paradijsvogels Groepsverblijven & Activiteitencentrum Buitenbezig
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Paul Franssen (schatbewaarder)
 Hopschet 6 6294 BL Vijlen 
Activiteitencentrum "Buitenbezig"
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Cottessen 12 6294 NE Vijlen 
* J+31(0)6-46432582

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia

Paradijsvogels