Leuke activiteiten voor elk wat wils. Op locatie Paradijsvogels op de groene hotspot Cottessen.

eten & drinken

 

Buiten en Binnen activiteiten voor elk wat wils voor groepen.

Midden in het Zuid Limburgse Heuvelland. Teambuilding, Boerengolf, expressie, creatieve en leerzame activiteiten.

Activiteiten bij de Paradijsvogels - Hoeve Ten Bosch in Cottessen. Midden in de Zuid Limburgse heuvels op een groene hotspot..

Berg Boerengolf - Voetgolf

Bergboerengolfbaan en voetgolf, de eerste in Zuid Limburg, met de grootste hoogteverschillen en het mooiste uitzicht van Nederland. Een activiteit van 4 - 99 jaar. Spelplezier verzekerd. Goed schoeisel meenemen. Speeltijd 2 uur ( 10 holes) of  kort ca. 1,5 uur ( 8 holes). Kinderen tot 10 jr € 5,- Prijzen 6,- voor volw.  
Nieuw Bubbelball. Zie meer bij infoknop.

 

Vlaai | Pizza bakken / Ijs

Een gezellige activiteit om samen op basis van oude recepten vlaai te bakken. Er worden 2 recepten van vlaaienbodems (gist en linze) voorbereid. De vlaaien worden gevuld met fruit van het seizoen en indien voorhanden uit eigen boomgaard.
Creatief met pizza. Heerlijk met groenten, vis of vlees en daarna smullen.

sportief

teambuilding

Heuvellandgames

Heuvelland-,  Fun-, Teambuilding-, Brain- en Powergames of Binnenspelen. Wil je plezier samen? Heb je kracht, slimheid, snelheid en/of uithoudingsvermogen? Dan is dit wellicht iets voor je. Te spelen in teams van 5 tot 10 personen.

Diverse spelen voor binnen en buiten. Duur ca 2 uur

eten & drinken

Valkeniershow

Valkerij-demonstratie (met vliegdemon-stratie): de roofvogels worden voor het publiek zichtbaar en  dichtbij opgesteld en maken hun vluchten. Men kan van dichtbij de roofvogels aanschouwen, fotograferen, filmen en natuurlijk geven wij uitvoerige uitleg over de valkerij en de roofvogels. Getoond worden valken, haviken, buizerd en verschillende uil o.a. het sneeuwuiltje.

Wandelingen | GPS | Dropping

Wandelingen met gids. Diverse thema's ontspannende, leerzame, spannende ,geologische, cultuur en culinaire en sportieve wandelingen, kruidenthema. alles met een gids.
Gps wandelingen of hike.  Dropping met huifkarvervoer. Nordic walking clinic. Duur in overleg met u.

Schapendrijven

Demonstratie door een enthousiaste herder op bij Hoeve ten Bosch. Je komt meer te weten over bordercollies, hun training en de schapen. Grotendeels zelf drijven in verschillende settings. Geschikt voor alle leeftijden va. 4 jr. Zie bij info ook als teambuilding. Duur  ruim 1 uur in de familieversie. Ook "Boer zoekt vrouw special" was bij de Paradijsvogels. Uitzending 7 jan 2018

4

tarief

info

bewegen

leerzaam

leerzaam

Creatieve workshops

Pimp je klomp, mergelcarving, schilderen op doek.
Versier een kei, cartoontekenen, werken met wol,
beeldhouwen , woodcarving en kransen maken.  Afrikaanse maskers beschilderen en  creatief schrijven. En andere creatieve bezigheden.
Workshop schrijven en dichten.
Workshop lichaamstaal, theaterworkshop

Percussie | Klankbeleving

Percussie: Onder leiding van een musicus oefent u samen de beginselen van de afrikaanse muziek en ritme op diverse slaginstrumenten. ( teamgevoel)

Klank en zangbeleving: Onder leiding van een muzikant met gevoel voor het inner-lijke van de mens hebt u een  workshop samenzang in kleine of grotere groepjes.

Huifkartochten

Huifkartochten met trekker in de omgeving Cottessen of het Vijlenerbos. U kunt met ca 32 volwassenen of 35 kinderen in een huifkar. Bij grotere groepen rijden er 1 of 2 huifkarren meer mee.( 25 pers. per kar) U kunt opgehaald binnen een straal van 10 km rondom Cottessen- Vijlen.

creatief

ludiek vervoer

expressie teambuilding

Slow Cooking

Primitieve  slow cooking kook technieken evt met Rimboe Rob; Diverse kooktechnieken met eenvoudige middelen uit de natuur oa. de "stoom kuil oven" waarin een speenvarken, biefstuk en lam samen met groente ondergronds wordt gegaard in een hittekuil die zelf wordt gegraven en gestookt.

Theater op maat

Bushcraft | Survival

Primitieve survival technieken met Rimboe Rob: Onderwerpen: opspoortechnieken, touw maken uit planten, knopen maken, tenen vlechten ( fijn en grof), tenen en andere hutten bouwen, overnachtings-hutten, eetbare planten in de natuur, natuurslaapplaatsen bouwen, vuur maken enz. enz. ( in overleg)

Samen met "Margriet" improvisatie theater maken. U kunt er zelf een thema aan verbinden en vooraf bespreken welke kant het op moet gaan. Veel plezier en ontroering.

 

 

Werken in de natuur

Dit is een teambuildingsactiviteit die ons of een natuurorganisatie  helpt om nuttig onderhoud te doen aan een landschapselement. Natuurlijk ontbreekt de gezelligheid niet.  Samen  handen uit de mouwen. Op maat programma. o.a.
Houthakken in de Limburgse heuvels.
Van boom tot balk.

 

 

Uit bedrijf In bedrijf

Actief programma dat  speciaal voor u in overleg wordt samengesteld. Kan elementen bevatten van teambuilding, natuurwerkzaamheden, creatief zijn, sportief, culinair en mensgericht. Dagdeel of dag eventueel meerdaags met overnachting. Zie ook "werken in de natuur, item "12"  of teambuilding item "35".

Boogschieten

Duur ca. 2 uur. Deelnemers: max. 20 per groep. Afhankelijk van de groepsgrootte 4 a 5 rondes met instructies van de basisprincipes en een inschietronde . Daarna in verschillende rondes het geleerde in de praktijk brengen. In verband met de veiligheid is dit een binnenactiviteit.

eten & drinken

eten & drinken teambuilding

sportief

vrije expressie

frisse neuzen

leerzaam

Leem workschop

Terug naar de oude ambachten. Vlechtwerk maken van witsen en vitsen, de leem  met stro vermengen met handen (en voeten) en tenslotte de leem  opbrengen en   Leem is weer een modern bouwmiddel. Down to earth activiteit.

 

 

Trainingen en coaches

We werken al lange tijd op een prettige wijze samen met een aantal coaches met een verschillende invalshoek. Als coach of activiteiten-aanbieder bent u ook welkom op onze mooie plek in co-creatie met ons (groen-sharing). info voor aanmelding.
Trainingen persoonlijk ondernemerschap, leiderschap, communicatie, inspiratie, lichaamstaal over eten-weten en  Meer .

Coaching, advies, training, vergadering, trainer op lokatie van de Paradijsvogels

Fun-games

Een 2 uurs durende activiteit bestaande uit een gevarieerde samenstelling van 7 - 8  spelonderdelen. Heel geschikt voor jong en oud. De fysieke belasting is  heel beperkt. Echt iets voor een gezellige familiedag of teamuitje. Teams van 5- 10 personen. Min. 15 deelnemers.

 

 

Mergelcarving

De zachte mergelsteen leent zich bij uitstek om op een korte tijd met eenvoudig gereedschap een resultaat neer te zetten . Typisch limburgs materiaal.Nederland.
Een creatieve uitdaging met resultaat om mee naar huis te nemen. Ook jonge kinderen beleven er veel plezier aan.

 

 

Schilderen

Schilderen onder leiding van een professionele schilder(es). Het thema kan zelf gekozen worden: landschapsschilderen , portret, abstract, thematisch etc. Overleg over het thema kan vooraf plaatsvinden.
Ook portret-cartoontekenen of het ludiere pimp m'n klomp.
Zie ook activiteit nummer 39.

 

 

Powergames

Een 2 uurs durende activiteit bestaande uit een gevarieerde samenstelling van 7 a 8 spelonderdelen. Echt iets voor een vrijgezellengroep die er sportief en ludiek tegenaan wil gaan. Teams van 5- 10 personen. Min. 15 deelnemers.

 

 

Lantaarntocht

De lantaarntocht voert u  langs kleine holle wegen, bos en  mysterieuze plekken. Onderweg  nog een limburgse sage of spannend verhaal over de bokkerijders. Duur in overleg.

 

 

Woodcarving

Een kunstenaar demonstreert zijn talenten als demonstratie object. Of u kunt zelf aan de slag met de motorzaag. Een totempaal naar uw eigen ontwerp. Het maken van zweedse fakkel? Programma is maatwerk en duur variabel.

 

 

leerzaam teambuilding

Teambuildingsgames

Teambuildingsgames bestaat uit  7 a 8 verschillende onderdelen die vooral het ontwikkelen van samenwerking en communicatie tot doel hebben op de opdrachten succesvol te laten zijn. Op een speelse manier in teams tussen 5 en 10 personen. Duur ca 2 uur.

 

 

groeien en verder leren

teambuilding

samen gezellig

creatief en mergel

creatief

fysieke uitdaging

mysterieus natuur

creatief  teambuilding

Speciale activiteiten

Bij speciale activiteiten laten we ons zelf weer altijd verrassen door de creativiteit die samen met de  klant bereikt wordt. Of het nu een invulling van een actieve dag is of juist een met de benen op tafel wordt. We spelen op uw idee in. Maatwerk dus.

 

 

Creatief en fun

Fungames een 2 uurs programma van ca. 8 verschillende onderdelen, schapendrijven,  heuvellandgames (fysiek iets zwaarder), toneelimprovisatie en werken in de natuur zijn allemaal mogelijkheden om een boel plezier aan te beleven.

 

 

Ander vervoer

Naast huifkartochten ( tractor) of te voet bewegen met gids en GPS zijn er ook mogelijkheden voor speciaal vervoer per amerikaanse schoolbus ( Hellow Yellow) of Londonse dubbeldekker, transport per legertruck ( dropping), grote steps, elektrobikes, deux cheveau's, een paardentram ( gemotoriseerd). Uiteraard ook  bus en taxivervoer.

Wat er nog meer in het vat zit?

- een natuurontdekkingstocht met dieren
- Een "hangy" stoom- koken onder de grond
- nieuw: bubbelball,
- nieuw ijsmaken en pizza bakken,
- inspiratieboomhut voor brainstormsessies op niveau tussen 4 bomen voor groepen tot 12 personen. Klik op info.

Creatieve activiteiten

Teambuilding als spelactiviteit, schapendrijven, in bedrijf en uit bedrijf, Een  samen met u samengesteld speciaal programma, soms als onderdeel van coaching of natuuronderhoud als teambuildingsdag.

 

 

Binnenactiviteiten

Buiten zijn in de frisse lucht is goed voor iedereen. Maar het kan even tegenzitten. Geen nood. In onze nostalgische schuur kunt u a la minute boogschieten, pimp m'n klomp , mergelcarving, spijkerslaan, tafelvoetbal, puzzelen, sjoelen en vele andere tafelspellen doen als alternatief voor een buitenactiviteit.

specials

creatief en fun

raar op pad

???????????

gezellig aktief

te koud buiten?

 Met een spiritueel tintje

Terug naar uw hart. Wat is er allemaal:? Stiltewandelingen, tai chi, yoga, creatief schrijven, in stilte creatief zijn, gedichten maken in de natuur, elfjes maken, zang en klank beleving, Een (meerdaags) verblijf met uw eigen coach of begeleider kan ook. Overnachten kan ook.
Er is een  Inspiratieboomgaard met 40 gedichten, spreuken en grappen.

Trainingen en cursussen

Teambuilding als spelactiviteit, schapendrijven, in bedrijf en uit bedrijf een  samen met u samengestelde programma, een maatschappelijke invulling,  natuuronderhoud als teambuilding.
Als coach  en activiteitenaanbieder bent u ook welkom op onze mooie plek om  samen te werken. ( groen-sharing.)

Eten en drinken

Eten en drinken hoort er bij. Op het mooie panorama terras in een 5 sterren landschap van de Geul, op een Groene Hotspots van Nationaal Landschap Zuid Limburg is het goed toeven. We verzorgen graag bij de activiteiten een lunch en vlaai-break, bbq, buffet of  ( argentijnse) asado (bbq) voor u. Ook bierproeverij of wijnproeverij kan.

 

naar binnen

leren, leven

genieten

Culinaire activiteiten

Limburgse vlaaienbakken, pizza's bakken, jam en chutney maken van producten uit de boomgaard, paella maken of spek en ei boven een open vuur. Slow cooking in een stoomkuiloven. Onderdeel van een activiteit of teambuilding. Soms in samenwerking met outdoor cooking lovers.

 

 

Teambuilding overzicht

Teambuilding schapendrijven als team- en spelactiviteit, teambuildingsgames, in bedrijf en uit bedrijf, opmaat programma? Natuuronderhoud als teambuilding? Een totempaal maken? Eigen coach? Dat kan.
Brainstormruimte tussen 4 bomen in duurzaam gebouwde  ""boomhut"", ook in de winter te verwarmen. Spannend?

 

Samenwerking  met anderen

We werken graag samen met anderen  op onze bijzonder mooi gelegen locatie. Coaches, cursusaanbieders, aktiviteitenaanbieders, kleine evenementen aanbieders en organisatoren zijn van harte welkom om ons groen te delen.
Groen-sharing op onze groene Hotspot.
20  juni kampvuurmuziekantenfestival ism de Groene Koepel. Muzikanten welkom

lekker, samen

teambuilding

In co-creatie

Pizza's bakken

Pizza bakken met z'n allen . Een gezellige groeps- of familieactiviteit die uitmondt in een lekker hapje. U bespaart de kosten van een maaltijd. Zelf deeg bereiden, pizza's rijkelijk beleggen met lekkere verse ingredienten en bakken maar. Ontzettend leuk voor  de jeugd.

 

 

Groepskamperen basic

Kamperen voor teambuilding en voor specifieke groepen is ons terrein mogelijk. Voor groepen die sport, religie, cultuur, onderwijs, wetenschap en teambuilding gerelateerd zijn zijn welkom.
We zijn een officieel natuurkampeerterrein voor groepen. Evt in combinatie met de groepsaccommodatie Hoeve ten Bosch of vakantiewoning.

 

 

Actueel en nieuws

- 20 juni 2020  kampvuurmuzikanten festival bij de Paradijsvogels wordt verplaatst naar zomer 2021. Muzikanten en groepen kunnen zich nu al aanmelden. info@paradijsvogels.nl 
- 7 jan, 2018. Boer zoekt vrouw bij de Paradijsvogels . Kijk hier even  voor een filmimpressie.
- - 16 maart 2018 Flikken Maastricht bij de Paradijsvogels in Cottessen, NPO1 Afl 3.

culinair en gezellig

buiten in de natuur

individueel  en doe mee

Inspiratieboomgaard

De inspiratieboomgaard in Cottessen is officieel geopend. In de hoogstamboomgaard zijn er 40 panelen met mooie gedichten, spreuken en wijsheden. geniet ervan en laat u inspireren. De inspiratieboomgaard kan het uitgangspuntzijn voor een inspiratiedag. Verder bij info hieronder.
Reservering is wel gewenst.

Inspiratieboomgaard Paradijsvogels Cottessen Zuid Limburg

inspirerend

Vuurzuil maken

Bouwen van een hoge gestapelde houttoren. Bij het onsteken ontstaat een gigantische vuurzuil. het hout moet daarvoor op een speciale manier  bvoorbereid worden. dat is een deel van de activiteit. Deze activiteit kan als u ook de avonduren bij ons verblijft. Een kampvuur, maar dan net even spectaculairder.
30 juni de dagvandekampvuurmuzikant!!!

VuurzuiHoogstamboomgaard Paradijsvogels Cottessen

spannend

Paradijsvogels Duurzaam

Wij zijn in 2016 en 2017  genomineerd in de prijsvraag  Groene Helden Limburg . Verder zijn wij lid van het Cittaslow-genootschap Vaals, Groene Hotspot van het Nationale landschap Zuid Limburg.
 100% PV stroomvoorziening en Greenkey Goud gecertificeerd (2011).
Ambassadeur van het Landschap 2012.

Paradijsvogels Cottessen

duurzaam

Groensharing en co-creatie

We stellen onze buitenplaats Hoeve ten Bosch bij de Paradijsvogels open voor samenwerking met anderen.Wij de mooie groenplek , u een activiteit of werkdag met uw groep. ..... Groen-sharing. En we kunnen een deel van onze expertise, activiteiten, voorzieningen en catering inweven in uw programma. Of u doet iets voor ons in .... co-creatie.

Groen sharing en co-creatie bij de Paradijsvogels.

Mogelijkheden voor uw activiteit

Seats2meet en seats4silence.
Vergaderen, brainstormen in het groen.
Groensharing, uw organisatie ons groen.
Huwelijksfeesten in de wei met almhut.
Coaching bij de Paradijsvogels.
Breng uw eigen activiteit mee naar ons.
Natuurkamperen voor groepen.
Hub voor wandelcoaching.

 

 

Hoop niet opgeven.Paradijsvogels Cottessen

Nieuwe activiteit binnenkort

-Plat je mee aan een klimaatbos?
-18 maart 2020 gratis bomen af te halen bij de Paradijsvogels in Cottessen. Doe mee en plant een klimaatbos, begin in je tuin. Afhalen va. 13 uur Hoeve ten Bosch.
Planten van een reuze bomencircel op een nog geheime plaats. ( 15 uur) 
- 20 juni 2020 is er weer  een sfeervol kampvuurmuzikantenfestival bij de Paradijsvogels. Muzikanten en groepen kunnen zich nu al aanmelden. info@paradijsvogels.nl 
- 7 jan, 2018. Boer zoekt vrouw bij de Paradijsvogels . Kijk hier even  voor een

Kleurrijk Paradijsvogels Cottessen

delen

saemwerking

diverse

tel: +31(0)6-46432582

Paradijsvogels

Paradijsvogels

 

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

Fr | De | En

home

Activiteiten overzicht

Groepsverblijf:

 

Op de Hopschet 12-28 personen

Huize ten Bosch  4-10 personen

Hoeve ten Bosch 18-40 personen

contact & info

Paradijsvogels Groepsverblijven & Activiteitencentrum Buitenbezig
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Paul Franssen (schatbewaarder)
 Hopschet 6 6294 BL Vijlen 
Activiteitencentrum "Buitenbezig"
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Cottessen 12 6294 NE Vijlen 
* J+31(0)6-46432582

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia

Paradijsvogels