Activiteiten overzicht

Advies & Reserveren

tel: +31(0)6-46432582

Fr | De | En

 

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

home

Vlaaienbakken
Vlaaienbakken een vooral gezellige doe-activiteit om samen met een bakker op basis van oude recepten vlaai te bakken. Na afloop heerlijk proeven en of de vlaai mee naar huis nemen. Er worden 2 recepten van vlaaienbodems ( gist en linze) voorbereid. De vlaaien worden gevuld voor zover mogelijk met producten van het seizoen uit eigen boomgaard. Het eindresultaat is een aantrekkelijk uitziend en goed smakend limburgs vlaatje. U kunt de zelfgemaakte vlaai mee naar huis nemen maar ook ter plekke opeten bij een kopje koffie /thee. U ontvangt ook een receptenblad. De duur is 1,5 tot 2 uur incl afbakken. Vanaf 10 personen. Voor kleinere groepen en dagcursussen, ook voor broodbakken en cake's, zie onze collega de Bakster.

Pizza's bakken
Pizza's bakken kan een leuke gezamenlijke activiteit zijn die eindigt in het lekker opeten ervan waardoor u de kosten van het restaurant of andere maaltijd weer uitspaart. Dit onderdeel wordt aangeboden aan familiegropen , vriendengroepen maar ook aan scholen of grote groepen kinderen. Uitleg van de verschillende fasen van de pizza bereiding en het ook zelf uitvoeren daarvan, van deegmaken tot smullen maar van het eindresultaat. Min. 15 personen. 15,- pp
Chutney of jam maken.
3 verschillende jam's of chutneys, liefst met het fruit van de boomgaard. Oogsten vanhet fruit   Duur ruim een twee uur. Ook buiten het fruitseizoen mogelijk.  17,50 pp bij min 15 personen.

Bierproeven.
Proeven van een vijftiental historische, streek- en abdijbieren op lokatie met hier en daar een leuke anekdote. Duur ruim een uur. 13,50 pp  min 15 personen.

Wijnproeven
Op locatie van een wijngoed of op lokatie. Vervoer eventueel met huifkar. Vanaf 16,-  min 15 personen.

Stroopproeverij.
Stroop heeft een lange traditie in het fruitrijke Zuid Limburg. Niet weg te denken voor een limburger op een snee stevig zwartbrood. Proeverij van verschillende stropen op donker brood met verschillende kazen ( o.a. stinkkaas) of met ham of
worst. 12,50 pp min 12 personen.
Jam of chutney maken

Ook van eigen onbespoten fruit uiteraard als het kan in de oogsttijd van het fruit, juni, juli-kersen, augustus-oktober voor pruimen, september- oktober appels en peren met vers fruit uit de boomgaard,  ca 2 uren. U neemt elk 2 of 3 potjes jam of chutney en het recept mee naar huis. De kosten zijn 17,50 pp bij 15 deelnemers.

Asado
Zuid amerikaanse smaakreis. Grillen en zuidamerikaanse wijnen proeven ism Borgotis. Gaat door bij ca 25 pers. Individuele inschrijving is op kennismakingsdagen mogelijk. Kosten 28,50 pp.

Stoomkuiloven
Een speenvarken of lam garen in ween stoomkuiloven een belefenis. In een kuil in de grond wordt een maaltijd bereid door middel van stoom. Deze stoom wordt gemaakt door gebruik te maken van hete stenen en `t vocht van verse vegetatie.
Een stoomkuil oven wordt door de mens over de hele wereld al duizenden jaren toegepast, tegenwoordig worden deze “Steam pit ovens”nog steeds gemaakt, bijv. op Hawaï daar wordt deze oven een Umu genoemd en de Maori in Nieuw-Zeeland noemen deze oven een Hangi.
Een stoom kuil oven is bij uitstek geschikt voor de bereiding van voedsel voor een grote groep mensen zoals bij dorps-en gemeenschapsfeesten, bruiloften, etc.
Je kunt in een stoom kuil oven heel verschillende producten bereiden bijv, rund, speenvarken, lam, vis, schelp-en schaaldieren, aardappelen en groenten, vaak ook in combinaties. ( Deze activiteit is beperkt beschikbaar)

Onze
catering

 

Culinaire activiteiten

Tarief

Vlaaienbakken
€ 21.50 p.p. Incl. materiaal, deskundige begeleiding, 2,5 uur met koffie. Min 15 pers.

Pizza's bakken (maken  en opeten)
 € 15,- p.p. Min 15 pers. Duur ca  2 uur.

BBQ
Onze bbq op het landschapsterras of sfeervolle schuur. € 19,50 pp,  incl drankarragement 2 uur € 29.50 pp.
Geen activiteit in de zin dat u het zelf moet doen. Wij verzorgen deze bbq van A tot Z ( 7 verschillende soorten vlees en vis ( 350 gram pp, verschillende salades (5), sauzen (4), stokbrood en kruidenboter, fruit. Als  leuke einde na een
activiteitendag.Bierproeven (op eigen lokatie)

€ 13,50 p.p.
Proeven van  ca 12 biersoorten naar thema op locatie. Hapjes ( kaas worst schotelschalen met bijbehorende sausen. Min 15 pers. Duur ca 1,5 uur. ( Alleen 18 +.)

Bierproeven  bij ambachtelijke brouwerij in Belgie.
€ 13,50 p.p.
Rondleiding en uitleg in de brouwerij. Daarna proeven  van de 2 huisbieren samen met wat versnaperingen. Duur 2 uur.
Vervoer  met huifkar mogelijk tegen
meerkosten.
Wijnproeverij en wijnexcusies.
Zowel proeven op lokatie Hoeve ten Bosch is mogelijk als ook bezoek aan een wijndomein.
Op onze locatie Hoeve ten Bosch  een proeverij van 3 of 4 wijnen met brood en franse kaas, een beetje Frankrijk in Nederland. Uitleg door een gepassioneerde hobbywijnboer. € 16,-. Minimaal 15
personen.

Wijnexcursie
(
extern) naar wijndomijn Fromberg ( Ubachsberg) of St Martinus ( Vijlen) € 16,- p.p. (Vervoer per huifkar kan als extra geregeld worden)
Rondleiding en verhaal over de wijnbereiding, bezoek aan de kelders en proeverij 2 wijnen. Minimaal 15 personen, Duur ca 2
uur.Jam of Chutney maken

€ 15,- pp Incl materialen en twee potjes om mee naar huis te nemen. Duur ca 2- 3 uur.Asado
Zuid amerikaanse smaakreis. € 29,50 (excl dranken, drankarr mogelijk € 17,50 pp). Grillen en zuidamerikaanse wijnen proeven ism Borgotis. ( 4 gangen) Gaat door bij min. 30 pers. Avondvullende activiteit. |ndividuele of kleinere groepjes inschrijving is mogelijk bij de kennismakingsavonden. Meer informatie en de volgende datum ( bij
nieuws).

Stoomkuiloven, Slowcooking met de stoomkuiloven.
Kosten 30,- pp (minimaal 25 personen). Lam, biefstuk en speenvarken. Samen met  het vlees worden ook groentes gekookt en op smaak gebracht in de grondkuiloven. Hhet is een activiteit van minimaal 8 uur. Dus allen geschikt als dagaactiviteit vaarbij er tussendoor nog veel ruimte is om andere activiteiten te doen. Geschikt in conbinatie met een gevarieerde teambuildingsdag.


Prijzen zijn à contant. Voor facturering achteraf brengen wij € 15,- administratiekosten in rekening.  Op al onze activiteiten zijn de volgende voorwaarden van kracht.

Groepsverblijf:

 

Op de Hopschet 12-28 personen

Huize ten Bosch  4-10 personen

Hoeve ten Bosch 18-40 personen

contact & info

Paradijsvogels

Paradijsvogels Groepsverblijven & Activiteitencentrum Buitenbezig
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Paul Franssen (schatbewaarder)
 Hopschet 6 6294 BL Vijlen 
Activiteitencentrum "Buitenbezig"
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Cottessen 12 6294 NE Vijlen 
* tel: 31646432582

info@paradijsvogels.nl

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia