Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

’t Auwershoes ligt in aan diverse wandel- en fietsroutes. Een wandeling door het prachtige Ransdalerveld is ook te combineren met een bezoek aan een wijnboer. Of een bezoek aan Valkenburg. De loopafstand via wandelpaden is ongeveer een half uur!

De omgeving verkennen kan ook op een andere manier: met de huifkar of een paardentram.

Met de trein bent u in tien minuten in Valkenburg, waar vele toeristische attracties te vinden zijn. Heerlen is tien minuten met de trein, de schitterende historische steden Maastricht en Aken bereikt u binnen een half uur.

 

Het Dorp
Ransdaal (‘Ranzel’) is een typisch Limburgs lintdorp, 900 inwoners groot, veel carréboerderijen, in het bezit van een kerk, twee cafés, een lunchrestaurant (Ransdalerhöfke), een galerie en een monumentaal station waar elk halfuur de trein naar Maastricht en die naar Heerlen en Aken stopt. In Ransdaal geldt het motto: leven en laten leven. Je bent heel erg welkom maar het is niet de bedoeling dat je de normale gang van zaken verstoort.

Feestjes
 Hier worden de bekende feesten nog gevierd: carnaval, Pinksteren, sacramentsprocessie en Ranzel Oape en het Ranzel festival.
Heel bijzonder is de sacramentsprocessie op de laatste zondag van juni. De straten waar de processie langskomt, worden versierd met bloemen en op een aantal plaatsen met zandtapijten. ’s Middags is er het Weijefiës: een ouderwetse kermis op een weiland naast de kerk.

 
Kijken
Ransdaal heeft behoorlijk wat oude carréboerderijen, vaak schitterend opgeknapt.
De kerk is een ontwerp van de bekende architect Peutz (Glaspaleis/Schunck Heerlen) en heeft glas-in-loodramen van de wereldberoemde kunstenaar Jan Dibbets. Hij is één van de toonaangevende en invloedrijke Nederlandse kunstenaars met een internationale reputatie in wiens werk licht, kijken, perspectief en ruimte terugkerende elementen zijn. Zijn werk bevindt zich in de talloze collecties waaronder die van De Pont en het Van Abbe Museum én in de parochiekerken van Ransdaal en Wylre.
Wat ook de moeite waard is, is het coulissenlandschap rond Ransdaal: glooiende velden met hier en daar groepjes bomen en struiken.
De uitzichten zijn geweldig.

We geven een paar tips:

Valkenburg:

Steenkolenmijn, pretpark de Valkenier, kabelbaan en rodelbaan, themapark Sprookjesbos, kuurbad Thermae 2000, casino, diverse grottenbezoek (fluwelen grot, prehistorischemonstergrot, mountain biken in grotten en gemeentegrot), botanische tuin, orchideeën- en vlindertuin, wandelen onder deskundige begeleiding.

Heuvelland:

Een tocht met de stoomtrein vanaf station Schin op Geul, subtropisch zwembad Mosaqua in Gulpen (binnen- en buitenbad, pretglijbanen, etc.), het Drielandenpunt met labyrint, de Boudewijn en Wilhelminatoren en mogelijkheid voor ballonvaarten of kruisboogschieten.

Geologische groeves (Heimansgroeve en ’t Rooth), bezoek aan kastelen, bierbrouwerijen, indoor klimwand, ballonvaarten.

Maastricht:

Winkelen, de terrasjes op het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein, bezoek aan Servaaskatedraal of O.L. Vrouwekathedraal, Bonnefantenmuseum, een stadswandeling, tal van culturele activiteiten, kanovaren op de Maas, een boottocht naar Luik.

Heerlen:

Winkelen, terrassen, modern monument Schunck met stadsgalerie en dakterras, Romeinse termen.

Het grensgebied met Aken (winkelen, terrassen, musea, stadswandelingen, de Dom uit de tijd van Karel de Grote), Luik (zondagse vlooienmarkt, winkelen, modern treinstation van Calatrava, musea), Tongeren (antiekmarkt op zondag, Gallo-Romeins museum, winkelen, terrassen, kathedraal), de Ardennen (gezellige plaatsjes, wandelen, mountain biken, abseilen, survival), Monschau (gezellig stadje in de Eifel), de bruinkoolgroeve in Eschweiler.

 't Auwershoes ligt op 6 km van Valkenburg, 17 km van Maastricht, 25 km van Aken, 35 km van Luik, nabij Monschau (Eifel) en Spa (Ardennen).

Voor mensen met een verstandelijk handicap zijn een aantal specifieke activiteiten in de nabijheid van 't Auwershoes mogelijk.

foto's

 

omgeving & dorp


Tips

 

Omdat Ransdaal een klein dorp is waar leefbaarheid belangrijk is, ben je van harte welkom om te participeren in het dorp. Eén van de aspecten daarvan is dat wij onze gasten graag verwijzen naar lokale leveranciers. De plaatselijke supermarkt Pieters is klein maar compleet. Je bestelling (inclusief koude dranken en diepvriesartikelen die op de dag van aankomst in de koeling of vriezer  worden geplaatst) wordt voor uw aankomst al bij de accommodatie afgeleverd. Je bestelt (per mail of telefonisch) en betaald tijdens het verblijf in de winkel 150 meter verder op.

 

Levensmiddelen

- Bie d’r Bekker broodjes op zondag 043-4592636

- Traiteur Vaessen 045 5441438

- Chinees restaurant Pom Lai Voerendaal 045 5753042

 

Activiteiten

- Axel Bart - t: 06-49764144

- Wijngoed Vinova excursie en wijnproeverij - t: 06-18011096

 

 

Kijk hier voor een compleet regionaal activiteiten overzicht.

 

contact & info

Locatie

Groepsverblijf 't Auwershoes

Jos Soogelee

Ransdalerstraat 41

6311 AW Ransdaal

 

GPS: N 50.8634524, E 5.891561
Google Maps: Auwershoes

 

Tel: +31622514083

Email: jsoogelee@gmail.com

Groepsverblijven:

 

Klieschop  12-23 personen

Vakore  18-37 personen

't Auwershoes tot 60 personen

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia