Activiteiten overzicht

Advies & Reserveren

tel: +31(0)6-46432582

Fr | De | En

 

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

home

Slow cooking met een stoomkuiloven..

Culinaire bijzonderheid: Koken met  een stoomkuiloven.
In een kuil in de grond wordt een maaltijd bereid door middel van stoom. Deze stoom wordt gemaakt door gebruik te maken van hete stenen en `t vocht van verse vegetatie.
Een stoomkuil oven wordt door de mens over de hele wereld al duizenden jaren toegepast, tegenwoordig worden deze “Steam pit ovens”nog steeds gemaakt, bijv. op Hawaï daar wordt deze oven een Umu genoemd en de Maori in Nieuw-Zeeland noemen deze oven een Hangi.
Een stoom kuil oven is bij uitstek geschikt voor de bereiding van voedsel voor een grote groep mensen zoals bij dorps-en gemeenschapsfeesten, bruiloften, etc.
Je kunt in een stoom kuil oven heel verschillende producten bereiden bijv, rund, speenvarken, lam, vis, schelp-en schaaldieren, aardappelen en groenten, vaak ook in combinaties.


Werkwijze;
Je graaft een kuil iets groter dan de voedselpakketten zeker 40 cm diep met iets hellende kanten, in deze kuil worden droge stenen wit-heet verhit dmv. een flink vuur.
De helft van de wit-hete stenen laat je liggen op de hete kooltjes, hierover komt een ruime laag vochtige onbespoten vegetatie 15-20 cm, hierop worden de voedsel pakketten gelegd.
De stoom kuil oven wordt hierna omgekeerd opgebouwd dwz. Over de voedsel pakketten een laag vegetatie 15-20 cm ,daarover de laag met de overige hete stenen, afgedekt met een laag vegetatie 5-10 cm, waarover je een doek of zeil legt, groter dan de oven rand.
Tenslotte dek je de oven af met de uitgegraven grond, die dan als oven deksel dient, let hierna op dat er geen warmte/stoom ontsnapt.

De bereidingstijd is afhankelijk van allerlei factoren zoals, kwaliteit van de oven, hoeveelheid voedsel, seizoen, etc. doorgaans duurt de bereiding van een speenvarken of lam van ± 10 kg zeker 6 uur, Lamsbout van 6 kg ± 4 uur, hoe langer hoe beter ! “Slow-cooking “.

Er gaat tijdens het garen nogal wat tijd  overheen. Dus dit is in combinatie met een dagvullend programma een  leuke optie voor een originele maaltijd "uit de grond". Deze activiteit is in verband met de beperkte beschikbaarheid van de  begeleider niet altijd mogelijk.

In samenwerking met Ouitdoor Cooking Lovers willen we ook een bijzonder ""buiten- klaar- maken- menu"" voor u samenstellen op onze locatie. bijvoorbeeld varken aan het spit. 

Slow cooking / stoomkuiloven

Tarief

Slow cooking
Op basis van 25 personen € 25,- p.p.
Deze activiteit duurt minimaal 8 uur. Het is dus wel zinvol deze activiteit als onderdeel van een groter programma te nemen.


Prijzen zijn à contant. Voor facturering achteraf brengen wij € 15,- administratiekosten in rekening.  Op al onze activiteiten zijn de volgende voorwaarden van kracht.

Groepsverblijf:

 

Op de Hopschet 12-28 personen

Huize ten Bosch  4-10 personen

Hoeve ten Bosch 18-40 personen

contact & info

Paradijsvogels

Paradijsvogels Groepsverblijven & Activiteitencentrum Buitenbezig
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Paul Franssen (schatbewaarder)
 Hopschet 6 6294 BL Vijlen 
Activiteitencentrum "Buitenbezig"
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Cottessen 12 6294 NE Vijlen 
* tel: 31646432582

info@paradijsvogels.nl

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia