Activiteiten overzicht

Advies & Reserveren

tel: +31(0)6-46432582

Fr | De | En

 

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

home

Landschapswandeling door Cottessen
Cottessen maakt deel uit van het Geuldal een van de 2 gebieden in Nederland met een 5 sterren waardering voor natuur en landschap, geuldalwandeling of of Vijlenbos.
5 sterren landschapswandeling bekroond door de stichting Natuur en Milieu met een landschapsgids, op eigen gelegenheid of GPS.
Bij de GPS wandeling wordt de route van de wandeling ondersteund door een GPS. Uiteraard is er  uitleg over de werking van de GPS. 
Wilma Vliex is een van onze erkende  Zuid Limburg landschapsgidsen. 


GPS tochten en hikes.
GPS wandelingen en ook in de vorm van een hike. ( Zuid Limburgse schattentocht). Hierbij zoek je zo slim en snel mogelijk zoveel mogelijk schatten in een bepaalde tijdsduur. Een wedstrijdje dus tussen de verschillende groepen. Uiteraard wordt de werking van de GPS uitgelegd

Dropping.
Met eigen vervoer of huifkar naar de plaats van dropping , met of zonder kaart , GPS of kompas als hulpmiddel terug naar Hoeve ten Bosch. Tijdsduur in overleg. respecteren van de natuur en eigendommen is wel een vereiste. Uiteraard alleen in de avonduren.


Kruidenwandeling
Met herboriste Anne van der Linden op pad langs de holle wegen, deskundige in kruiden en eetbare planten. Ook eventueel de verwerking daarvan in een soep en genezig. De lengte van alle wandelingen kan aangepast worden aan de wensen van de groep, duur minimaal 1 uur en soms minder geschikt of ongeschikt voor rolstoelen. Deskundige begeleiding door een herboriste.

Lantaarntocht.
 Een wandeltocht voor groepen in de schemering en de nacht. Starttijd afhankelijk van het seizoen. De deelnemers van de wandeling krijgen een gids en lantarn mee. Beleef de stilte van het bos . Een sprookjesachtige sfeer, met hier en daar wat uitleg over
bijzonderheden.

Nordic Walking.
De perfecte entourage van bossen, weiden en akkers in een glooiend landschap maken Nordic Walking tot een onvergetelijke sportervaring voor iedereen. Voor alle leeftijden met instructeur.
Ook Dauwtrappen en Walk in the Dark tochten.


Culinaire wandeling
U doet onderweg verschillende eetgelegenheden aan waar u een plaatselijke lekkernij kunt genieten. Duur wandeling in overleg.
Bronnenwandeling
2,5 uur wandelen rondom de bronnen van de Geul rondom Cottessen Camerig en Epen.


Cultuurwandeling
 door LOL (Jack Grooten)  met erkenning als ambassadeur van het Nationaal landschap Zuid Limburg. Meerdere thema's.

In de voetsporen van Eli Heimans.
Wandeling rondom Cottessen en Epen . Eli Heimans is een van de oprichters van de vereniging Natuurmonumenten. Hij logeerde rond 1927 en 1928 enkele malen een Epen en van hem verscheen een boek van zijn ervaringen en vindplaatsen van geologische ontsluitingen en fossielen vindplaatsen. Eigenlijk een wandeling om in 2 delen te doen.
Vijlenerboswandeling.
De wandeling voert u door het hoogst gelegen bos van Nederland, prachtige vergezichten over de dalen  en vakwerkgehuchten.

Geowandeling
langs kenmerkende geologische ontsluitingen van het mergellandschap/ krijt en carboontijd en koepelgraven rondom Vijlenerbos en Geuldal.
Dassenwandeling
Met de das op pad- voert u langs enkele dassenburchten met uitleg over de dassenburchtenbouw en dassenleven en gewoontes.

Met een schrijver( ster) op pad
En maak uw eigen gedicht of verhaal. Creatief schrijvenschap in de inspiratieboomgaard of inhet prachtige landschapvan het Geuldal ( € 20,- pp bij min 20 deelnemers. Steeds met begeleiding Duur ca 2 tot 3 uur. 
Spirituele wandeling en of
stiltewandeling
Onder begeleiding . Om tot rust te komen en naar binnen te gaan in u zelf. Met meditatieve momenten, stilte, gedichten en genieten van de natuur. Een wandeling met een opdracht. De Voorloper begeleidt deze wandelingen.

Wandelingen, GPS tochten, dropping

Tarief

GPS tocht.
40,- per GPS ( min 2 apparaten), In wandelvorm of hikevorm. Duur in overleg, max 3 uur. Ons advies groepsgrootte  hoogstens 8 personen.


Dropping
€ 9,50 p.p. min. € 190,- per groep bij eigen vervoer.
Incl. vervoer huifkar € 16.00 p.p. (min. 20 pers.).
Met kompas/ GPS. Eigen vervoer mogelijk maar ook met huifkar. Iedere aansprakelijkheid onderweg wordt uitgesloten.


Culinaire wandelingen
Vanaf € 25,- Min 15 deelnemers. (in overleg met u samengesteld afhankelijk van budget). Tijdsduur dagdeel, niet geschikt voor  mensen die slecht ter been zijn. We doen 2 restaurants onderweg aan en bij vertrek en einde is er een hapje. Uiteraard kan afgesloten worden met een bbq etc.

Wandeling met gids en speciale thema of kruidenwandelingen.
Vanaf € 6,- pp tot € 12,50 pp ( min 20 personen / min € 120,-  per groep voor wandelingen (tot max 2,5 uur.). Geuldalwandeling, landschapswandeling, bronnenwandeling, dassentocht, grenstocht, kruidenwandeling, monumententocht, inde voetsporen van eli heimans, met de jager op pad, stiltewandeling,  mythen en sagen, geowandeling, cultuurwandelingen met Jack
Grootten LOL. ( speciale wandelingen prijs op aanvraag) en Wilma Vliex natuurwandelgids.
Stilte wandeling of verwonderwandeling, als verdiepings en zingevingsdag met een proffessionele coach en zelfgekozen thema kan dan mede bepaald worden. Kosten indicatie. wHe.
€ 15,- p.p. Min. 15 pers. ( 2 - 3 uur)
Bezinningsthema's: o.a, onthaasting, verdieping, stilte, rust en richting kiezen. ( min. 15 pers. Deze activiteit kan ook als dagactiviteit Kostenindicatie 45,- per dag incl lunch bij 15 deelnemers. In samenwerking met de  wonderacademie.

 Wandelend dichten..en "elfjes" maken..of "laat woorden spreken" samen met een dichteres. € 15,- p.p.
Uw eigen bron als inspriratie. Elfjes maken Zelf verhalen of gedichten maken over uw dromen of inspiratie die op een mooi plekje bij u opborrelen. Notitieboekje inbegrepen. Lees meer Met een dichteres op pad. 3 uur (Min. € 250,-)

Leki Nordic Walking
 € 12,50 pp. Min. 15 deelnemers.
Incl. materiaal, ook dauwtrappen en Walk in the Dark tocht. Ca. 2 uur ( Min.
150,-).

Prijzen zijn à contant. Voor facturering achteraf brengen wij € 15,- administratiekosten in rekening.  Op al onze activiteiten zijn de volgende
voorwaarden van kracht.

Groene hotspot Hoeve ten Bosch Cottessen - Geuldal
Paradijsvogels Cottessen Hoeve ten Bosch in het Geuldal bij Epen
Hoeve ten Bosch Cottessen - Paradijsvogels Creativiteitscentrum
Hoeve ten Bosch Paradijsvogels Cottessen herfstkleuren

Groepsverblijf:

 

Op de Hopschet 12-28 personen

Huize ten Bosch  4-10 personen

Hoeve ten Bosch 18-40 personen

contact & info

Paradijsvogels

Paradijsvogels Groepsverblijven & Activiteitencentrum Buitenbezig
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Paul Franssen (schatbewaarder)
 Hopschet 6 6294 BL Vijlen 
Activiteitencentrum "Buitenbezig"
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Cottessen 12 6294 NE Vijlen 
* tel: 31646432582

info@paradijsvogels.nl

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia