Fr | De | En

tel: +31(0)6-46432582

Paradijsvogels

Paradijsvogels

 

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

 

 

foto's

 

 

Het Zuid Limburgse Heuvelland is een prachtig stukje Nederland met Frans-Duitse inslag. Het gebied rondom Epen en Geuldal is uitgeroepen tot een 5 sterren landschap. Prachtige vergezichten, mooie dalen, veel bronnen, beekjes en rivieren. Epen affichieert zich als bronnendorp. Vijlen het bergdorpje van Nederland. Een uniek wandel en fietsgebied en nog veel. Door de centrale ligging in de Euregio bent u in zeer korte tijd in mooie steden zoals Maastricht, Aken  en Luik. Op korte afstand van Op de Hopschet,  "Hoeve / Huize ten Bosch bent u al in België en kunt  wandelend of fietsend uw franse taal oefenen of de Voerstreek ontdekken.

Veel activiteiten kunt bij "Paradijsvogels" in Cottessen doen.

 

Om Vijlen te bereiken zult u even moeten "klimmen". Hier staat de hoogst gelegen kerk van Nederland en alle wegen naar Vijlen gaan omhoog...vandaar de benaming Bergdorpje.
We hebben hier zelfs grote wijngaarden die jaarlijks top wijnen produceren. Proef onze eigen heerlijke dorpswijn; St. Martinus Bergdorpje Wit.

Meer info: Bergdorpje Vijlen

 

Cottessen, een gehuchtje van het kerkdorp Vijlen, behoort met het aangrenzende Camerig tot de gaafste en wellicht mooiste gehuchtjes van het zuiden. Ze werden in 1969 ingeschreven als beschermd dorpsgezicht. Het unieke landschap biedt natuurvriend en wandelaar alles wat hij zich maar wensen kan. Het is ook de plek met de grootste dichtheid van geologische vindplaatsen uit de Carboon en Krijttijd van Nederland.  En heeft een grote ecologische verscheidenheid van planten en dieren.

Cottessen maakt deel uit van het Geuldal, het Geul- en Gulpdal is in 2005 door de stichting Natuur en Landschap 5 sterren toebedeeld. Cottessen een veel kleiner onderdeel ervan werd in nov. 2004 door de NCRV (Programma “mooiste plekje van Nederland”) als mooiste plek van Limburg uitverkoren.

Cottessen bestaat uit 14 boerderijen of woonhuizen waarvan Hoeve Bellet vanaf begin veertiende eeuw, mogelijk eerder, het centrum vormde als ontginningsboerderij van dit aanvankelijk beboste gebied . De overige boerderijen waren aanvankelijk huisvesting voor pachters die hand en span diensten aan de ontginningsboerderij verleenden en daarna zijn verzelfstandigd.

Meer info: Cottessen info en ook Bergdorp Vijlen

 

Vijlen

Cottessen

Huifkar tochten

Activiteiten... Doe het samen.

Vlaai bakken

Berg Boerengolf

Heuvelland Games

compleet overzicht

Kijk hier voor een compleet regionaal activiteiten overzicht.

Groepsverblijf:

 

Op de Hopschet 12-28 personen

Huize ten Bosch  4-10 personen

Hoeve ten Bosch 18-40 personen

info@paradijsvogels.nl

contact & info

Paradijsvogels

Paradijsvogels Groepsverblijven & Activiteitencentrum Buitenbezig
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Paul Franssen (schatbewaarder)
 Hopschet 6 6294 BL Vijlen 
Activiteitencentrum "Buitenbezig"
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Cottessen 12 6294 NE Vijlen 
* tel: +31646432582

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia