Activiteiten overzicht

Advies & Reserveren

Activiteiten overzicht

tel: +31(0)6-46432582

Fr | De | En

 

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

Groepsverblijf

  Zuid-Limburg

home

home

Schapen drijven met border collies

Demonstratie schapendrijven( familieversie) door een enthousiaste herder die hun kudde heideschapen in Cottessen op het buitenverblijf Hoeve ten Bosch beheren. Dus iets over bordercollies, hun training en de schapen en vooral: u bent ook zelf actief . Duur demonstratie ruim 1 uur aangepast aan de doelgroep. Demonstraties en tijdstippen alleen op basis van reservering. De dag  en tijd kunt u vaak zelf bepalen. Bij de demonstratie is aan het einde gelegenheid om zelf in actie te komen en met enkele groepjes zelf schapen gaan drijven met extra ingelaste  oefeningen. De jonge kinderen kunnen als ze willen de schapen lammeren of hond knuffelen. Heel leuk voor kinderen. Vaak een spiegel voor  samenwerking en communicatie . Maar in ieder geval erg leuk. Duur ruim een uur. Ook de programma makers van "Boer zoekt vrouw" waren in 2017 bij ons. Uitzendingen waren  op 1 jan 2018 en 7 jan 2018. Geniet  hier van een korte impressie van Boer zoekt Vrouw bij de Paradijsvogels: Boer zoekt vrouw filmimpressie.  Kosten 230,- t/m 18 personen Incl BTW). Zie info hieronder voor grotere groepen.  Alle dieren zijn Q - koorts ingeent volgend de normen van de Rijksdienst RVO. In het voorjaar rond  halverwege april zijn er ook jonge lammeren. meestal op Hemelvaartsdag of Pinksteren is schapenscheren. 

Schapendrijven (trainings- coaching). Deze speciale  versie van het schapendrijven voor bedrijven en organisaties. Kernwoorden: groepsdynamiek,  spiegelt natuurlijke rollen, samenwerken, communicatie, leren van doen, vooral veel plezier samen, terug naar de basis,  groepsbanden smeden in  basic condities, spelen. 2 begeleiders duur 2 uur. Kosten  € 400,- ( incl. BTW) . Duur 2 uur / 2 begeleiders t/m 20 deelnemers.  Grotere groepen zijn ook mogelijk.
Verdere verdieping is ook mogelijk met uw eigen en/of onze trainers. Tarief  in overleg.  ( plusplus trajecten).
Kort filmpje ( 8 min.) van Koefnoen, schapendrijven, de Buitensessies, met een smile.

Het is een kunst om de Border Collie zodanig te trainen dat hij de schapen in alle rust, doch met duidelijk overwicht daar brengt waar de handler dit wil. Een Sheepdog Trial bestaat uit een outrun, waarbij de hond op aanwijzingen van zijn baas met een wijde boog linksom of rechtsom weggestuurd wordt om de schapen op te halen. Achter de schapen aangekomen, moet de hond ze rustig in beweging zien te krijgen en in een rechte lijn, tussen een aantal hekken door, naar de baas toe te drijven. Daar aangekomen moeten de schapen om de handler heen draaien en moeten ze in een voorafbepaalde richting van de handler afgedreven worden. Vervolgens moeten de schapen in een grote ring gedreven worden waar de herder in samenwerking met zijn hond 5 of meer gemerkte schapen van de rest moet afzonderen. Tenslotte moeten de schapen weer in een grote pen (vierkant van hekken) samengebracht worden. Dit alles dient te gebeuren in een rustig tempo zodat de schapen niet onder stress komen te staan. Drentse heideschapen zijn van oorsprong kuddeschapen (kudsjoap) die uitermate geschikt zijn om dit werk te doen.

Tarief

Familieversie Schapendrijven (familieversie) € 230,- t/m 18 personen. Meer personen t/m 30 pers. € 10,- pp extra, pers. boven 30 pers. 8,- pp extra. Prijs incl BTW
Duur van de demonstratie ruim 1 a 1,5 uur U bent in een kleine competitie nadrukkelijk zelf actief met de schapen.


Teamversie € 400,- incl. BTW per groep t/m 18 personen. Schapendrijven  (training en coachingversie). Grotere groepen op aanvraag. begeleiding door twee personen. Duur  activiteit  ca 2 uur.

Prijzen zijn à contant. Voor facturering achteraf brengen wij € 15,- administratiekosten in rekening.  Op al onze activiteiten zijn de volgende
voorwaarden van kracht.

Groepsverblijf:

 

Op de Hopschet 12-28 personen

Huize ten Bosch  4-10 personen

Hoeve ten Bosch 18-40 personen

contact & info

Paradijsvogels

Paradijsvogels Groepsverblijven & Activiteitencentrum Buitenbezig
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Paul Franssen (schatbewaarder)
 Hopschet 6 6294 BL Vijlen 
Activiteitencentrum "Buitenbezig"
Bezoek aan de locatie kan alleen op afspraak Cottessen 12 6294 NE Vijlen 
* tel: 31646432582

info@paradijsvogels.nl

Op al onze leveringen zijn van kracht de algemenevoorwaarden van Recron. Deze kunt u hier bekijken

Fouten en  wijzigingen in de gehele website voorbehouden.

©.2015 Webdesign  Ivo Vleugels | pdmedia